تابلو بیمارستان

تابلو بیمارستان

در این مقاله از سایت ریحان ساین درباره تابلو بیمارستان توضیح دادیم همراه ما باشید.

در حال حاضر در اکثر بیمارستان ها، درمانگاه ها و مراکز درمانی، تابلو بیمارستان جایگزین روش های سنتی و گذشته برای نشان دادن مسیر، بخش ها و قسمت های مختلف شده است. تابلو راهنمای بیمارستانی در سردر بیمارستان و بخش های مختلف یا بر سر چند راهی ها و راهرو های داخل بیمارستان نصب میشوند.

نصب آنها بسیاری از مشکلات و معضلات درون این محیط ها را حل کرده است. البته این راهگشایی منوط به طراحی درست و اصولی آنهاست. در این مقاله سعی داریم علاوه بر معرفی مزایای نصب تابلو بیمارستان، نکات مهم در طراحی آنها و ویژگی های بهترین طراحان تابلو بیمارستانی را نیز بررسی میکنیم:

اگر به دنبال کسب اطلاعات درباره تابلوی راهنمای طبقات ساختمان هستید به این صفحه مراجعه کنید.


تابلو بیمارستانی

همه ما تجربه ورود به مکان هایی که کوچکترین راهنمایی درون آنها نصب نشده است یا تابلوهای راهنمای ناقصی دارند را داشتهایم. افراد با ورود به این مکان ها مجبورند چندین بار از نگهبان و افراد مختلف در مورد اتاق ها و قسمت های مختلف سوال کنند.

این مساله باعث سردرگمی، صرف وقت بسیار، تردد بیمورد و عصبانیت افراد میشود. حالا فکر کنید این اتفاق برای بیمارستان ها که وقت در آنها حکم طلا را دارد بیفتد. به همین دلیل هم در حال حاضر همه بیمارستان ها موظفند علاوه بر استخدام نگهبانی که افراد را رهنمایی کند، در بخش ها، طبقات و ورودی های مختلف تابلو بیمارستان نصب کنند. عدم نصب و استفاده از تابلو راهنمای بیمارستانی باعث مشکلات زیر میشود:


افرادیکه حال وخیمی دارند، بدون تابلو بیمارستان نمیتوانند به سرعت خود را به بخش های مربوطه برسانند. این مسئله ممکن است باعث به خطر افتادن جان افراد، پخش عفونت بیشتر در بدن بیمار و انتشار آلودگی در محیط بیمارستان شود.

در صورت عدم استفاده و نصب تابلو بیمارستان، امکان ورود همراهان و بیماران به بخشهای دیگر مانند آی سی یو، سی سی یو، زنان و زایمان که در اکثر مواقع ورود به آنها برای اکثر افراد ممنوع است وجود دارد.

تردد بیش از اندازه و غیرضروری در راهروها باعث اختلال در نظم بیمارستان میشود؛ چراکه رفت و آمدهای بی مورد باعث ایجاد اختلال در عبور برانکاردها، پزشکان، پرستاران و انتقال بیماران بدحال میشود.

در نتیجه، هر کدام از این مشکلات باعث بروز شکایت افراد و مراجعین و نارضایتی آنها از روند کار بیمارستان خواهد شد. این مسئله ممکن است به اعتراضات شدید افراد و درگیری آنها با نگهبانان ختم شود.

مجموعه ریحان ساین مفتخر است تمامی خدمات مربوط به تابلو راهنمای اتاق را در اختیار شما قرار دهد.


تابلو بیمارستانی

تابلو راهنمای بیمارستانی

اهمیت نصب تابلو راهنمای بیمارستانی بر مسئولین، کارکنان، بیماران و همراهان آنها پوشیده نیست. به همین دلیل نیز در حال حاضر برای قسمت های مختلف بیمارستان ها و مراکز درمانی، بهترین و مناسب ترین تابلو راهنمای بیمارستانی سفارش داده شده و نصب میشود.

علاوه بر اهمیت نحوه طراحی تابلو بیمارستانی که در ادامه در مورد آن صحبت میکنیم، جای نصب تابلو نیز باید مناسب باشد؛ به طوریکه کاملا در معرض دید بوده و لازم نباشد مراجعان به دنبال آن بگردند؛ چراکه تابلو راهنمای بیمارستانی گویای فعالیت هر بخش است و باید پیش از ورود افراد به آن بخش، یا پیش از انتخاب مسیر، فرد را از سردرگمی در بیاورد. به طور کلی تابلو بیمارستان از نظر جای نصب به دو نوع کلی تقسیم میشود:


تابلو سردر بیمارستان:

تابلو بیمارستانی معمولا بزرگترین اندازه و ابعاد را دارد و نام اصلی بیمارستان یا درمانگاه و بخش های مختلف زیرمجموعه بیمارستان، روی آن نوشته شده است. جای نصب آنها نیز معمولا سردر بیمارستان یا بخش های مختلف است.

برای اطلاع از لایت باکس با ما همراه باشید.


تابلو راهنمای بیمارستانی:

تابلو راهنمای بیمارستانی داخل محیط و ساختمان نصب میشوند و مسیر مناسب برای رسیدن به بخش ها و قسمت های مختلف را نشان میدهد. در سال های اخیر تابلو راهنمای بیمارستانی در کنار خطوط رنگی که بخش های مختلف را نشان میدهند به کار برده میشوند، یا حتی در برخی از بیمارستان ها کاملا جایگزین این خطوط خواهند شد. جای نصب تابلو راهنمای بیمارستانی نیز در تقاطع دوراهی ها یا سه راهی ها و راهرو های مختلف است.

ما در مقاله های قبلی درباره تابلو راهنمای دیواری توضیح دادیم برای کسب اطلاعات بیشتر به این صفحه مراجعه کنید.


تابلو بیمارستان و 5 نکته مهم در طراحی و ساخت 

برخی از ما تجربه این را داشته ایم که زمان مراجعه به یک محیط درمانی یا یک بیمارستان، یک یا چند تابلو بیمارستان را دیده-ایم که مشکلاتی مانند نامناسب بودن جای نصب، نورپردازی بد، فونت ناخوانا و اندازه نامناسب داشته اند.

در این شرایط دست اندرکاران نصب تابلو بیمارستانی نتوانسته اند به هدف خود که راهنمای درست مراجعین است، برسند. این نشان میدهد که اصول مهم طراحی در ساخت تابلو راهنمای بیمارستانی رعایت نشده است.

پیش از اینکه 5 نکته مهم در طراحی تابلو راهنمای بیمارستانی را با هم بخوانیم به یاد داشته باشید که یک اشتباه کوچک میتواند بودجه ای که برای اینکار صرف کرده اید را به هدر بدهد


تابلو بیمارستان باید رنگ مناسبی داشته باشد

رنگ های نامناسب در تابلوهای اماکن مختلف می تواند باعث اثرات مخرب در ذهن مراجعان شود. به کار بردن رنگ های مناسب در طراحی تابلو بیمارستانی به مراتب حساس تر از تابلوها در مکان های دیگر است؛ چراکه افرادی که وارد بیمارستان ها و مراکز درمانی می شوند معمولا روحیه خوبی ندارند.

علاوه بر این ممکن است به دلیل مشکلاتی که در بینایی آن ها به وجود آمده باشد، نتوانند برخی از رنگ ها را به خوبی تشخیص داده و تابلو را به درستی بخوانند. پس علاوه بر استفاده از رنگ های آرام تر، باید از رنگ هایی که از نظر روانشناسی دارای اثر بهتری در مغز هستند نیز استفاده کرد.

بهترین رنگ ها در طراحی تابلو راهنمای بیمارستانی آبی، سبز و بنفش کمرنگ است. بهترین رنگ برای زمینه تابلو بیمارستان نیز سفید است. 


فونت نوشته ها در تابلو بیمارستانی باید مناسب محیط باشد

در حال حاضر فونت های مختلفی در تابلونویسی به کار می رود که هر کدام زیبایی خاص خود را دارند. حتی با پیشرفت تکنولوژی می توان به راحتی فونت های پیچیده را روی تابلوها پیاده کرد.

شاید به کار بردن برخی از این فونت ها در تابلوهای مربوط به محیط های مختلف چشم نواز و مناسب باشد؛ اما بهترین طراحی تابلو بیمارستان باید به گونه ای باشد که از ساده ترین و خواناترین فونت ها در آن استفاده شده باشد.

چراکه مراجعینی که وارد بیمارستان و مراکز درمانی می شوند، از همه اغشار جامعه هستند. برخی از آن ها می توانند فونت های بسیار پیچیده را بخوانند و برای برخی دیگر تنها باید از فونت های کتابی استفاده کرد. پس بهتر است هدف از نصب تابلو بیمارستانی را فراموش نکرده و مناسب ترین فونت را انتخاب کنید. 

 برای کسب اطلاعات درباره تابلو اویز میتوانید با ما همراه باشید.


برای تابلو بیمارستان باید متریال مناسبی انتخاب شود

همه وسایل و تجهیزاتی که در بیمارستان ها و مراکز درمانی به کار برده می شوند، باید به گونه ای طراحی شده باشند که قابل شستشو بوده و در برخورد با مواد ضدعفونی کننده خراب و فرسوده نشوند.

تابلو بیمارستان نیز از این ویژگی مستثنی نیست. در کنار آن متریال به کار برده شده در آن ها باید به گونه ای باشد که کمترین میزان رفکلس نور را داشته و علائم، حروف و اعداد حک شده روی تابلو تا زاویه 120 درجه قابل تشخیص باشد.

به همین دلیل است که در ساخت تابلو راهنمای بیمارستانی یا باید از متریالی مانند کامپوزیت استفاده کنیم و یا بهترین روکش ها مانند روکش الکترواستاتیک را برای پوشش دادن به تابلوهای فلزی به کار بگیریم. 


تابلو بیمارستانی باید به خوبی گویای منظور باشد

همه ما خطوط رنگی روی دیوار و کف بیمارستان ها که بخش های مخلتف را نشان می دادند را به یاد داریم. بسیاری از ما به جای پیدا کردن مسیر درست، از دنبال کردن این خطوط کلافه می شدیم.

در بسیاری از بیمارستان ها تابلوها جای این خطوط را گرفته اند؛ اما به شرطی که به طور دقیق بتوانند مسیر را نشان دهند. تابلوهایی که خطوط پیچیده دارند یا فلش ها و پیکان هایی دارند که به خوبی مسیر را نشان نمی دهند، باعث گیج شدن فرد می شوند.

به همین دلیل مراجعین پس از اینکه پاسخ خود را از تابلو بیمارستان نمی گیرند، مجبور می شوند از افراد دیگر مانند نگهبان بیمارستان یا مرکز درمانی سوال خود را بپرسند. 


تابلو بیمارستان باید نورپردازی مناسبی داشته باشد

اکثر بیمارستان ها به صورت شبانه روزی فعالیت می کنند. علاوه براین در بیشتر مراکز درمانی طبقات و بخش هایی مانند زیرزمین وجود دارد که حتی در طول روز نیز نور کافی ندارند.

بنابراین نورپردازی مناسب یکی از نکات مهم در طراحی تابلو بیمارستانی است. در واقع اگر نورپردازی تابلوها مناسب نباشد، عملا در ساعات مختلفی از روز امکان خواندن آن ها وجود ندارد.

این به این معنی است که هزینه ای که برای سفارش و نصب آن ها پرداخت شده به هدر رفته است. همچنین نورپردازی باید به گونه ای باشد که چشم مراجعین را اذیت نکند و با تابش نور مستقیم روی کلمات مختلف، باعث ناخوانا شدن تابلو بیمارستان نشود. 

 

تابلو راهنمای بیمارستانی

تابلو بیمارستانی و ویژگی های بهترین طراح آن

تا اینجا برای همه ما مشخص شد که استفاده از تابلو بیمارستان برای رفاه حال بیماران، همراهان، پزشکان و پرسنل بسیار ضروری است. اما نکته دیگر این است که طراحی و ساخت تابلو راهنمای بیمارستانی را به چه شرکتی بسپاریم.

در حال حاضر شرکت های مختلفی در این زمینه مشغول به کارند و می توانند طرح های مختلف تابلو بیمارستانی را تولید کنند؛ اما یک شرکت یا طراح باید ویژگی های زیر را داشته باشد:

بدقولی یک شرکت سازنده تابلو بیمارستان می تواند باعث بروز مشکلات متعدد برای مشتریان باشد. بنابراین طراحی که انتخاب می کنید باید نسبت به زمان تحویل سفارش متعهد باشد.  

یک طراح باید تخصص و دانش کافی در این زمینه را داشته باشد. به طوریکه اگر مشتری ایده ای در سر دارد که پیاده کردن آن برای محیط بیمارستان مناسب نیست، با تکیه بر تجربه و علمی که دارد آن ایده را تصحیح یا تلطیف کند. 

طراح باید نسبت به آنچه شما هنگام سفارش می گویید متعهد باشد و تنها نظرات و ایده های خود را در طراحی تابلو اعمال نکند و برای هر تغییری در سفارش با شما مشورت کند. 

کیفیت کار طراحان تابلو راهنمای بیمارستانی نیز باید به گونه ای باشد که سالیان سال و بدون خرابی و فرسودگی بتوان از تابلو راهنمای بیمارستانی استفاده کرد. 

بسیاری از طراحان به بهانه کیفیت کار بالا، طراحی منحصر به فرد و خاص، قیمت های نجومی برای تابلو بیمارستانی به مشتریان خود پیشنهاد می دهند. اما به یاد داشته باشید که قیمت پیشنهادی یک طراح نیز باید مناسب باشد. 

برای اطلاع از تابلو ایمنی کارگاه میتوانید به این صفحه مراجعه کنید.

تابلو بیمارستان از مهمترین و حساس‌ترین انواع تابلوهای راهنما به‌شمار می‌آید. استفاده از انواع تابلو راهنمای بیمارستانی علاوه بر راهنمایی بیماران و کادر بیمارستانی، مواردی نظیر هشدار و ممنوعیت را نیز به نمایش می‌گذارند. شرکت ریحان ساین، سازنده تنوع محصولات تابلو بیمارستانی، با هدف تامین نیاز کاربران و با استفاده از نیروی خلاق و متریال باکیفیت و با تکیه بر دانش روز دنیا در این زمینه، آماده خدمات‌رسانی به مشتریان محترم است. در مطالعه این مطلب با ما همراه شوید تا بیشتر در مورد تابلو راهنمای بیمارستانی و موارد کاربرد آن با هم گفتگو کنیم.

 تابلو بیمارستان و اهمیت استفاده از آن!

 تابلو بیمارستانی از مهم‌ترین انواع تابلوهای مورد استفاده در فضاهای کاری است که نقش مهمی در جلب رضایت مراجعین نسبت به خدمات و کیفیت خدمات بیمارستان دارد. تاثیر تابلو راهنمای بیمارستانی در هدایت افراد و ایجاد حس آرامش و اطمینان در فضای بیمارستان بسیار قوی بوده و هر تابلو راهنمای بیمارستانی به سهم خود، نقش مهمی در سهولت دسترسی افراد به بخش‌های مختلف ایفا می‌کند. انواع تابلو راهنمای بیمارستانی همچنین نقش مهمی در راهنمایی افراد و ایجاد حس آرامش و اطمینان در فضای بیمارستان داشته و با استفاده از کلمات، تصاویر و نمادها، به افراد کمک می‌کنند تا به‌راحتی و با کمترین سردرگمی، مسیر خود را در بیمارستان پیدا کنند. تابلو راهنمای بیمارستانی در انواع مختلفی مانند تابلوهای اخباری، آگاهی‌رسانی و هشداردهنده طراحی و ساخته می‌شوند تا اطلاعات مربوط به بخش‌های مختلف بیمارستان مانند بخش پذیرش، آزمایشگاه، بخش اورژانس و... را ارائه ‌دهند. در بخش آگاهی رسانی نیز، تابلو راهنمای بیمارستانی مواردی مانند نحوه استفاده از تجهیزات بیمارستان، نکات ایمنی و... را به افراد یادآوری می‌کنند. تابلوهای هشداردهنده در میان انواع تابلو بیمارستانی، افراد را از خطرات احتمالی مانند بخش‌های ایزوله و خروج اضطراری آگاه می‌کنند.

 ویژگی های تابلو راهنمای بیمارستانی

 تابلوهای بیمارستانی باید در مکان‌های پرتردد و قابل‌دید نصب شوند. این امر باعث می‌شود که افراد بتوانند به‌راحتی تابلوها را مشاهده کنند و از اطلاعات آن‌ها استفاده کنند. استفاده از تصاویر و نمادهای به کار رفته در تابلو راهنمای بیمارستانی در کنار کلمات در این تابلوهای راهنما، به بهبود کارایی تابلو بیمارستانی کمک کرده و اطلاعات لازم را به‌صورت بصری ارائه می‌دهند تا افراد این موارد را سریع‌تر و آسان‌تر درک کنند. رنگ‌بندی تابلوهای بیمارستانی نیز می‌تواند در ایجاد حس آرامش و اطمینان در فضای بیمارستان نقش داشته باشد. استفاده از رنگ‌های شاد و روشن، فضای بیمارستان را ملایم‌تر کرده و باعث می‌شود افراد با دیدن این تابلوها احساس آرامش بیشتری داشته باشند. در مجموع تابلو راهنمای بیمارستانی ابزاری مهم برای راهنمایی افراد و ایجاد حس آرامش و اطمینان در فضای بیمارستان هستند. طراحی و نصب تابلو راهنمای بیمارستانی باید با دقت و توجه انجام شود تا این تابلوها به بهترین شکل دیده شده و به‌طور مؤثری به اهداف خود دست یابند. برای کسب اطلاعات بیشترتابلو ساختمان های مسکونی با ما همراه باشید.

 آشنایی با مزایای تابلو بیمارستانی

 استفاده از تابلو بیمارستانی با مزایای متعدد و متنوعی برای کاربران همراه است که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: کاهش سردرگمی و اتلاف وقت: تابلو راهنمای بیمارستانی به افراد کمک می‌کنند تا به‌سرعت و به‌راحتی مسیر خود را در بیمارستان پیدا کرده و سردرگم نشوند. افزایش رضایتمندی مراجعین: مراجعین بیمارستان، به‌ویژه بیماران و همراهان آن‌ها، اغلب در شرایط استرس‌زایی قرار دارند. تابلو بیمارستانی به کاهش استرس و اضطراب این افراد کمک زیادی می‌کنند. ایجاد فضایی امن و مطمئن: تابلو بیمارستانی افراد را از خطرات احتمالی مانند ورود سهوی به بخش‌های ایزوله، خروج اضطراری و... آگاه می‌کنند. موردی که به ایجاد فضایی امن و مطمئن در بیمارستان کمک می‌کند. با 

ویژگی‌های تابلو بیمارستانی آشنا شویم

 رعایت نکات مهم در طراحی تابلو بیمارستانی باعث شده این تابلوها به بهترین شکل مفید واقع شوند. از جمله موارد مهم در این تابلوها اینکه اندازه کلمات درج شده بر روی آنها باید مناسب بوده و از فاصله دور نیز قابل رویت و خواندن باشند. به‌علاوه ضروری است در طراحی این تابلوها از تصاویر گویا و واضح استفاده شود. به‌نحوی که کاربران با دیدن تصاویر به‌راحتی به مفعوم و هدف آن پی ببرند. این تابلوها باید در مکان‌های پرتردد و قابل دید نصب شوند تا به راحتی قابل رویت بوده و مواردی نظیر پیام‌های راهنمایی و هشدار دهنده را به‌خوبی منتقل کنند. در متن تابلوها باید از رنگ‌های شاد و روشن استفاده شود تا جذابیت بیشتری داشته باشد. تابلو بیمارستانی اغلب از جنس آلومینیوم، فلزی یا پلکسی گلاس تولید می‌شود. این متریال دوام بالایی داشته و در اقلیم‌هایی با آب و هوای مختلف قابل استفاده است. به‌علاوه این جنس در مقابل عوامل محیطی مانند تغییرات دما، رطوبت و مانند آن مقاوم بوده و بر طول عمر تابلو بیمارستان اضافه می‌کند. برخی از تابلوهای بیمارستانی با لایت باکس ها نورافشانی شده‌اند. از ویژگی‌های بارز تابلو بیمارستانی می‌توان به استفاده از تصاویر یا اینفوگرافیک‌ها در کنار کلمات اشاره کرد. موردی که بر نقش بارز این تابلوها و عملکرد آنها تاثیر به‌سزایی دارد.

مطلب پیشنهادی: تابلو اماکن

انواع تابلو بیمارستانی را بشناسیم

 تنوع تابلو بیمارستانی را می‌توان در موارد زیر مرور کرد: تابلوهای اخباری: تابلوهای راهنمای مطب پزشکان، تابلوهای بخش پذیرش، تابلو اتاق استراحت، تابلوهای اتاق عمل تابلوهای اطلاع‌رسانی: تابلوهای راهنمای طبقات، تابلوهای مرتبط با کمک‌های اولیه و آتش‌سوزی، تابلوهای بخش آزمایشگاه‌ها تابلو هشداردهنده: تابلوهای ورود و خروج اضطراری، تابلوهای ورود ممنوع به قسمت‌های خاص و حساس مانند بخش ایزوله، تابلو نکشیدن سیگار، با تلفن صحبت نکردن، ملاقات ممنوع، عدم امکان ورود حیوانات و... شرکت ریحان ساین سازنده و عرضه کنده انواع تابلو بیمارستانی بوده و خدمات متنوعی را در این زمینه به کاربران ارائه می‌دهد. استفاده از خدمات مشاوره با این مجموعه، فرصت مناسبی برای آشنایی با تنوع این محصولات و موارد کاربرد آنهاست.