اصول طراحی داخلی فضاهای تجاری (پارت اول)
مراحل طراحی داخلی فضاهای تجاری
شروع
بررسی کامل پروژه، تشکیل تیم طراحی و اقدامات اولیه جهت شروع عملیات
برنامه ریزی
نهایی کردن دامنه پروژه ، تعریف و تفکیک دقیق کار ، ارزیابی ریسک ها و خطرات محتمل، شناسایی نیازهای منابع، نهایی کردن برنامه و آماده سازی برای کار واقعی
اجرا
انجام کار واقعی مورد نیاز، تعریف دامنه پروژه
نظارت و کنترل
مدیریت، گزارش کار و کنترل واقعی منابع و بودجه در مرحله اجرا
پایان پروژه
تحویل پروژه، ارزیابی کارهای انجام شده
عوامل موثر بر اثربخشی طراحی داخلی فضاهای تجاری
طراحی فضای تجاری،برنامه ریزی درست و منطقی معمارانه و طراحی اجزا و عناصر زیبا و شایسته در یک فروشگاه، به ایجاد فضایی مطلوب، جذاب و خلاقانه کمک نموده و از این طریق در جلب رضایت مشتریان و موفقیت یک فروشگاه مؤثر واقع می شود.
در این راستا مواردی نظیر ساماندهی بخش های فروشگاه، سیستم های مسیریابی و تعیین مسیر حرکت مشتری، چیدمان قفسه ها، عناصر معماری مناسب، رنگ و بافت مصالح، نورپردازی، تهویه مناسب و پیش بینی تأسیسات خاص، قابل تأمل و تصمیم گیری هستند.
تعداد فضاهای تجاری در شهرهای بزرگ، امروزه رو به رشد است. مسلما جلب مشتری از جانب این گونه فضاها دغدغه اصلی صاحبین آن هاست. دکوراسیون داخلی فضاهای تجاری باید به گونه ای طراحی شود که مشتریان در آن ها حس خوب و راحتی داشته باشند.
نکات مهم و موثر در طراحی داخلی فضاهای تجاری
با گذر زمان، اصول و نکات طراحی داخلی فضاهای تجاری مختلف نیز دستخوش تغییر می شود.
اگر نظری به آثار طراحی داخلی در دهه های اخیر بیندازید، می بینید که دید به این موضوع پر بحث و داغ، سال به سال با تغییراتی رو به رو بوده تا امروزه به این شکل در آمده است. وقتی از دکوراسیون داخلی و تغییرات آن صحبت می کنیم، همه فضاهایی که طراحی داخلی در آن ها اجرا می شود را مد نظر خود قرار می دهیم.
دکوراسیون داخلی فضاهای تجاری نیز مثل دیگر فضاها نسبت به گذشته با تغییرات بسیار وسیعی همراه بوده و به گونه ای، شکلی علمی تر به خود پذیرفته است.
با توجه به این که با رشد کسب و کارها و وجود یک فضای رقابتی همیشگی بین فروشنده های کالا، ایده های جالب و جذابی جهت تبلیغ و بازاریابی اجناس و فروش آن ها به شکل مداوم و منظم ارائه می گردد، طراحان داخلی و کارشناسان حوزه بازاریابی به این نتیجه دست یافته اند که با بهره مند بودن از دکوراسیونی شیک که در آن، همه اصول و نکات طراحی یک فضای تجاری رعایت گردیده، می توان تا حد زیادی مشتریان را به بازدید کامل و خرید از فروشگاه متقاعد کرد.
چیدمان در طراحی داخلی فضاهای تجاری
بهره مندی از یک چیدمان استاندارد و جذاب که فضای داخل فروشگاه ها را به خوبی نمایش دهد، به مشتریان و هر کسی که به فروشگاه مراجعه می کنند، کمک می کند اجناس را بهتر و کامل تر مشاهده نمایند. همین موضوع در نهایت سبب افزایش فروش اجناس می گردد.
جالب است بدانید که اگر در چیدمان آن چه در فروشگاهتان موجود است، کمی ابتکار و خلاقیت به کار ببرید، مشتری های شما از آن ها بیش تر استقبال می کنند و اگر به فروشگاه شما برگردند، به راحتی می توانند جنس مورد نظر خود را پیدا کرده و آن را خریداری نمایند.
در کنار این، بهره مندی از یک چیدمان خوب و اصولی در فضا کمک می کند از اجناس موجود در مغازه خود به خوبی حفاظت به عمل آورده و هر کالا را در محل مخصوص خود جای دهید.
به عنوان مثال، کالاهای آسیب پذیر باید در جایی قرار بگیرند که دسترسی مشتری ها به آن ها کم تر از بقیه کالاها باشد.
اصولا یک چیدمان صحیح و مناسب می تواند به مشتری هایی که برای نخستین بار به فروشگاه شما وارد می شوند تا حدود زیادی کمک کند تا جنس مد نظر خود را راحت تر پیدا کنند.