انواع متریال (نور اس ام دی)

انواع متریال (نور اس ام دی)



لامپ اس ام دی چیست؟

لامپ های SMD و یا surface mount device به معنای “قطعات نصب سطحی” می باشد،دیودهای ساطع کننده ای هستند که روی صفحه مدار نصب شده و لحیم می شوند. این نوع لامپ ها نسبت به بقیه لامپ ها کوچک تر هستند، بدون سیم بوده و به راحتی روی مدارهای الکترونیک نصب می شوند. به آرامی و یکپارچه کار می کنند، این نوع لامپ ها در انواع و اقسام مختلفی از دیزاین و نورپردازی طراحی و تولید می شوند. این نوع لامپ ها در دستگاه های قابل حمل، لوازم الکترونیکی مصرفی و دستگاه های صنعتی مصرفی استفاده می شوند.

تاریخچه لامپ

در اوایل دهه ی ۱۹۶۰ از تکنولوژی ساخت لامپ ال ای دی استفاده می شد با پیشرفت تکنولوژی ساخت لامپ های سیستم روشنایی در اوایل قرن ۲۱ و به دلیل تک رنگ بودن و بهره نوری پایین لامپ ال ای دی متحول شد و دانشمندان تکنولوژی ساخت تراشه های اس ام دی اختراع نمودند. این تکنولوژی پیشرفته در لامپ های ال ای دی ، منجر به ساخت لامپ های بسیار کارآمدتر ، با تنوع رنگ بیشتر ، وضوح بالاتر ، حجم بسیار کمتر و زاویه ی دید بهتر همراه با صرفه جویی انرژی بیشتری با نام لامپ اس ام دی گردید.

مزایای تکنولوژی اس ام دی

روشنایی و نورپردازی کاملاً یکنواخت و ملایم و بدون تیرگی

لامپ های اس ام دی دارای زاویه ۱۲۰ درجه می باشند که زاویه ای بیشتر از لامپ های هالوژن دارند، در نتیجه فضاهای بازتر و بهتری را پوشش می‌ دهند. در گذشته یک انتقاد که به ال ای دی ها وارد بود که تمرکز بیش از اندازه بود و نور پخش نمی شد، این مورد در لامپ اس ام دی برطرف شد.

طول عمر طولانی تر

برای خانه هایی که دارای چراغ های اس ام دی هستند هزینه های تعمیر و نگهداری به شدت کاهش می یابد زیرا صنعت، دیگر زمان ارزشمند خود را صرف تعمیرات نمی کند بلکه در صورت ایجاد عیب، کل بورد دستگاه را می توان با هزینه کمی تعویض کرد.

کاهش و صرفه‌ جویی در مصرف انرژی

یکی از بزرگترین پیشرفت‌ ها تکنولوژی اس ام دی این است که لامپ اس ام دی ها نور را با کیفیت بالا اما با مصرف انرژی پایین ارائه می دهند.

کاهش گرمای تولید شده

اس ام دی ها به دلیل زیبایی، صرفه جویی در مصرف و کیفیت بالای نوردهی مصارف زیادی دارند و امروزه در تولید بسیاری از ابزار آلات نورپردازی مورد استفاده قرار می گیرند. مهتابی ها، چراغ های سقفی، پنل ها و … به صورت های توکار و یا روکار استفاده می شوند. اس ام دی ها بسته به اندازه سقف و دیوار انواع مختلفی دارند که در تمامی مکان ها از قبیل فروشگاه ها، واحد های مسکونی، شرکت ها و …کاربرد دارند.

معایب تکنولوژی اس ام دی

عدم مقاومت نسبت به عوامل جوی

شکستگی در حمل و نقل

آسیب به چشم

بی دوام بودن

مخفی سازی مشکلات روشنایی





انواع لامپ اس ام دی

لامپ SMD حبابی

لامپ اس ام دی پرژکتوری

لامپ ال ای دی دانلایت

پروژکتور وال واشر ال ای دی

لامپ ال ای دی نواری

چراغ روشنایی پنل ال ای دی





ویژگی لامپ اس ام دی

طراحی تراشه اس ام دی مانند LED ها DIP، شکل گلوله ای و دایره مانند ندارد بلکه دارای ساختاری مسطح هستند. تراشه های لامپ LED SMD دارای زاویه پرتوهای بسیار بزرگتری( به طور معمول ۱۲۰ درجه) نسبت به LED های دیپ هستند. به دلیل اینکه بر روی لامپ های SMD پوشش اپوکسی متمرکز کننده نور وجود ندارد زاویه پرتو تولید شده توسط لامپ LED SMD به طور یکنواخت پخش می شود. شایان ذکر است که تراشه های SMD می توانند ۲، ۴ یا ۶ پایه اتصال، بسته به تعداد دیودهای داخلی داشته باشند.



تنوع رنگ

تراشه لامپ SMD به دلیل توانایی قرار دادن سه دیود در یک تراشه سبب پیشرفت بسیار مهمی در صنعت ال ای دی بوده است. در نتیجه می توان هر رنگ دلخواهی را در سطح نور خروجی هریک از دیودها تنظیم و به دست آورد. این تراشه ها به علت داشتن نور بسیار بالا و تنوعی که در رنگ ها دارند، بطور گسترده ای در لامپ ال ای دی نواری مورد استفاده قرار می گیرند.