انواع متریال (پروفیل آلومینیوم)
پروفیل آلومینیوم چیست؟
یک متریال فلزی است که تحت فرآیند اکستروژن تولید ساخته میشود و در بسیاری از پروژه های ساختمانی برای ساخت و ساز انواع اسکلت فلزی مورد استفاده قرار می گیرد. صنعت تولید پروفیل آلومینیوم درب و پنجره، اتومبیلسازی و صنعت هوا فضا، از جمله صنایعی هستند که استفاده عمده ایی از این فلز می کنند به همین دلیل، تقاضا برای تولید این فلز با ارزش بسیار بالا می باشد.
از نظر لغوی، پروفیل به معنای ثابت بودن مقطع در طول مشخصی است. در دنیای فلزات و ساخت و ساز، پروفیل شامل انواع مختلفی میباشد. اصلیترین کاربرد پروفیلها برای ساخت درب و پنجرههای فلزی میباشد. آلومینیوم فلزی نقرهای رنگ با جلای فلزی، نرم، سبک و دارای قابلیت شکلپذیری زیاد است. از ویژگیهای مهم آلومینیوم، سبک وزنی و قابلیت عدم زنگزدگی میباشد.
تاریخچه پروفیل آلومینیوم
آلومینیوم برای اولین بار در دهه ١٩٢٠، برای سازه های ساختمانی مورد استفاده قرار گرفت و امروزه، این فلز به عنوان یکی از مصالح ساختمانی مهم کارآمد و پایدار شناخته میشود. ساختمان امپایر استیت اولین برجی بود که استفاده عمده ای از اجزا و سازه های آلومینیومی داشته است، آلومینیوم برای شرکت هایی که از پایدارترین فلز جهان استفاده میکنند، مزایای رقابتی ایجاد میکند. به عنوان مثال، در صنعت بسته بندی قوطی آلومینیومی به دلیل راحتی، وزن کم و دوام آنها، سبب شده تا در صنعت بسته بندی بسیار پرکابرد و محبوب باشند. همچنین برنامه های بازیافت جامعه و حاشیه، ارزش این فلز را در سطل بازیافت برجسته می کند. مزایای پروفیل آلومینیوم در هر دو جهت هم برای مصرف کننده و هم برای صنعت بسیار بالا می باشد.
ویژگی های پروفیل آلومینیوم:
پروفیل آلومینیوم انعطاف پذیری خاصی دارد و بسیار شکل پذیر است. تمام این ویژگی ها باعث شده این فلز جایگزین فلز آهن شود. این ماده سبک وزن بوده و به همین علت در صنایع هوایی و ساخت هواپیما از آن استفاده می شود. تبادل دما یکی از مهمترین مسائل برای بهینه سازی انرژی می باشد که پروفیل آلومینیوم به دلیل تبادل دما کم و عایق بودن در حوزه ساختمانی و ساخت در و پنجره بی رقیب است. از دیگر ویژگی های پروفیل آلومینیوم می توان به موارد زیر اشاره کرد:
استحکام بالا ( مورد استفاده در ساختمان های اداری و مسکونی)
مقاومت مناسب
ظریف و شکیل بودن
زیبایی
غیر قابل اشتعال (امنیت بیشتر برای استفاده از آن در آشپزخانه)
نصب آسان و سریع
مقاومت بالا در برابر زنگ زدگی
عمر طولانی
رنگ روشن و سفید این پروفیل، حس تمیزی را به محیط اطراف میدهد.
مقاومت فیزیکی پروفیل آلومینیوم
میزان تنش و تغییر شکل خمشی یک تیر هم به میزان بار وارده و هم به شکل هندسی مقطع مورد نظر بستگی دارد، هر چه ممان اینرسی(گشتاور لختی) یک مقطع بیشتر باشد میزان تنش و تغییر شکل خمشی آن مقطع کمتر است.قابلیت شکل گیری آن بسیار خوب است همین ویژگی در اکستروژن آلومینیوم بسیار کاربرد دارد. ویژگی دیگر آلومینیوم این است که کار با آن در ماشین های مختلف آسان است همچنین از نظر اتصال متدهای مختلف اتصال مانند لحیم کاری ، تسمه کاری، کار اتصال آن را انجام می دهد. مقاومت در مقابل خوردگی نیز یکی از ویژگی های دیگر آن است. همچنین آلومینیوم غیر سمی بوده ، منعکس کننده خوب گرما و نور است و قدرت رسانایی الکتریکی بسیار بالایی دارد.
روش تولید پروفیل آلومینیوم
پروفیل آلومینیوم را به سه روش تولید می کنند که این سه روش عبارت اند از:
روش نورد
روش ریخته گری
روش اکستروژن
رایج ترین روش تولید پروفیل آلومینیوم، روش اکستروژن آلومینیوم است ، در این روش بیلت آلومینیوم را که خود از طریق ریخته گری شمش آلومینیوم تولید می شود را تحت فشار و حرارت مناسب ، از قالب هایی با سطح مقطع مشخص عبور می دهند که منجربه تولید پروفیل آلومینیوم با مقاطع مشخص می شود و همچنین پروفیل های تولید شده را با توجه به درخواست مصرف کننده برش کاری می کنند که رایج ترین آن پروفیل را به طول ۶ متر برش می دهند و سپس به ترتیب مرحله استریج ، پولیش و آبکاری، پروفیل آلومینیوم را به رنگ ها و طرح های مختلف تبدیل می کنند.
کاربرد پروفیل های آلومینیوم
سیستم های معماری و تابلوها و تابلوهای تبلیغاتی
پارتیشن ها
سیستم های اقامتگاه ها
سیستم های حفاظتی
اشکال و فرم های هندسی
بسیاری از قطعات آلومینیومی در ساخت ساختمان های اداری ، کارخانجات، فروشگاه ها و دیگر مکان های تجاری استفاده میشود. در این مکان ها پروفیل های آلومینیوم برای ساخت قاب ها، درب و پنجره ها و پارتیشن ها به کار می رود.