تابلو راهنمای طبقات یکی از ابزار کاربردی است که در اکثر ساختمانهای بزرگ به چشم میخورد. از طرفی داشتن تابلو در برخی مراکز مانند بیمارستانها ضروری است تا بتوان به کمک آن به راحتی مسیر موردنظر را پیدا کرد.
استفاده از این تابلوها باعث میشود تا ساختمان اعتبار بیشتری پیدا کند و توصیه میشود برای راهنمای مراجعهکنندگان از انواع تابلوی راهنمای ساختمان استفاده کنید. در ادامه بیشتر با این ابزار آشنا میشود و از کاربرد انواع آن را میشناسید.
تابلو راهنمای ساختمان
در این نوع تابلو، تمام طبقات ساختمان با کاربری آنها ذکر شده است. به علاوه کاربری هر اتاق در هر طبقه نیز مشخص است. به عنوان مثال، دفاتر کاری، مطب پزشکان، دفاتر وکالت، دفتر شرکت و ... همگی در این تابلو بر اساس طبقه، نشان داده شده است.
معمولاً این تابلوها دارای چند ردیف و چند ستون هستند که هر ردیف یک طبقه را نشان میدهد و ستونهای مختلف نیز نام دفاتر یا اتاقهای طبقات هستند. این نوع استند راهنمای طبقات به مراجعهکنندگان کمک میکند تا بدون فوت وقت به راحتی سراغ مرکز موردنظر خود در طبقهای مشخص بروند.
تابلوی راهنمای ساختمان و کاربرد آن
احتمالاً با معرفی که از تابلو راهنمای طبقات صورت گرفت، ذهنتان بیشتر همان تابلوی راهنمای طبقات ساختمان را در نظر گرفته است. بهتر است بدانید که کاربردهای مختلفی برای این تابلوها در نظر گرفته شده است که برخی از رایجترین آنها را در ادامه میبینید.
تابلوی راهنمای طبقات ساختمان
علاوه بر این که باید مراجعهکنندگان متوجه شوند که اتاق موردنظرشان در کدام طبقه قرار دارد، مکان دقیق آن هم اهمیت دارد. هنگامی که متوجه میشوید پزشک موردنظرتان در طبقه دوم واقع شده است و به این طبقه میروید، احتمالاً با اتاقها و سوئیتهای متعددی روبرو میشوید.
هنوز هم کار راهنمایی تمام نشده است و در یک ساختمان استاندارد، استند راهنمای طبقات و اتاقها هم باید به کار گرفته شود. تابلوی کوچکی در جلوی درب هر مرکز واقع شده است که شما را هدایت میکند به کدام سوئیت یا اتاق بروید.
تابلو راهنمای طبقات ساختمان و مزایای آن
بدون شک شما هم بارها این تابلوها را دیدهاید و احتمالاً با شنیدن نام آن متوجه کاربردش شدهاید. هنگامی که وارد یک ساختمان بزرگ و چند طبقه یا با متراژ بالا شدهاید که بخشهای مختلفی دارد، تابلوهایی در گوشه و کنار آن دیده میشود که مسیر موردنظرتان را از طریق آنها پیدا میکنید.
به عنوان مثال در یک ساختمان پزشکی به دنبال نام پزشکی میگردید که قرار است به وی مراجعه کنید. وارد ساختمان که میشوید، اولین کاری که میکنید، تماشای تابلو راهنمای ساختمان است که جلوی هر طبقه اسم پزشکان همان طبقه را حک کردهاند. بدین صورت به راحتی میتوانید بدون اتلاف وقت به پزشک موردنظرتان مراجعه کنید.
با توجه به مواردی که گفته شد، تابلوی راهنمای ساختمان یک تابلوی کاربردی است که جهت راهنمایی و هدایت مراجعهکنندگان به یک ساختمان در کنار درب ورودی و مسیرهای مختلف و راهروها قرار گرفته است. این تابلو میتواند انواع مختلفی داشته باشد که در ادامه بیشتر با آنها آشنا میشوید.
تابلوی راهنمای طبقات ساختمان و جنس آن
اگر دقت کرده باشید، جنس استند راهنمای طبقات از چند نوع متریال خاص ساخته میشود که رایجترین آنها شامل موارد زیر هستند:
پلکسیگلاس: بهترین انتخاب برای این تابلوها، جنس پلکسیگلاس است که هم زیباست و هم طول عمر بالایی دارد. به علاوه دارای رنگ بندی های متنوع است.
کامپوزیت هم به علت مقاومت بالا در برابر رطوبت و شرایط جوی و همینطور ظاهر زیبای خود از دیگر متریالی است که برای ساخت استند راهنمای طبقات و ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد.
جنس استیل نیز مقاومت بالایی دارد و میتوان از آن برای داخل و خارج از سالن جهت ساخت تابلو استفاده کرد.
آلومینیوم از دیگر متریالی است که برای ساخت تابلو راهنمای طبقات ساختمان در نظر گرفته میشود. در پارکینگ و لابی نیز به علت انعکاس نور و دید بهتر از این جنس برای تابلوها استفاده میشود.
یکی دیگر از متریال مورد استفاده که بسته به فضا و طراحی داخلی از آن استفاده میشود، جنس امدیاف است. با توجه به این که امدیاف در برابر رطوبت مقاومت کمتری دارد، معمولاً فقط در بخش داخلی ساختمان از آن استفاده میشود.
تابلوهای ایمنی
علاوه بر مواردی که گفته شد یکی دیگر از کاربردهای تابلوی راهنمای ساختمان، تابلوهای ایمنی است که از خطرات احتمالی جلوگیری میکند. به عنوان مثال تابلوی راهپله اضطراری، تابلوی آسانسور، تابلوی خطر برقگرفتگی، تابلوی ارتفاع و ... همگی از این نوع هستند.
استند راهنمای طبقات
گاهی اوقات در مراکز درمانی یا ساختمانیهایی که دارای متراژ بزرگ و بخشهای مختلف هستند، متوجه تابلوهای مسیریابی میشوید. به عنوان مثال مسیر خروجی از رایجترین آنهاست. در یک ساختمان بزرگ و دارای راهروهای زیاد، ممکن است مراجعهکنندگان سردرگم شوند و مسیر خود را گم کنند؛ از این رو استفاده از تابلو راهنمای ساختمان به آنها کمک میکند تا به راحتی وارد مسیر موردنظر خود شوند. مثلاً اگر قرار است در یک بیمارستان به سمت بخش سونوگرافی بروید، با هدایتی که از طریق این تابلوها صورت میگیرد، به راحتی مسیر خود را پیدا میکنید.
تابلو راهنمای ایستاده
در مبحث قبل که کاربردهای تابلوی راهنمای ساختمان را مورد بررسی قرار دادیم، به طور کلی یک معرفی از انواع تابلوی راهنما نیز انجام گرفت. در اصل کاربرد هر کدام از این تابلوها نشاندهنده نوع آنها هم بود. با این وجود میتوان انواع تابلوی راهنمای ساختمان را به موارد متعددی دستهبندی کرد که کلیترین آنها شامل موارد زیر است:
انواع تابلوهای اداری برای راهنمای طبقات اداری و مراجعین سازمانی
تابلوی خدمات درمانی برای بیمارستانها و کلینیکها
تابلوی راهنمای فضای باز مانند حیاط و محیط بیرونی ساختمان
تابلوی راهنمای طبقات ساختمان مسکونی جهت طبقات ساختمان، آپارتمان یا مجتمع
استندهای رومیزی برای معرفی کارکنان و بخشهای مختلف اداری
مدلهای مختلفی از تابلو راهنمای طبقات نیز وجود دارد که از نظر طراحی و شکل با همدیگر متفاوت هستند. به عنوان مثال تابلو راهنمای ایستاده یا دیواری را میتوان نام برد. تابلوی راهنمای ایستاده معمولاً در راهروی ورودی ساختمان یا طبقات قرار میگیرد. تابلوی راهنمای ایستاده در صورتی مورد استفاده قرار میگیرد که ارتفاع زیادی داشته باشد و اطلاعات بیشتری بر روی آن قابل مشاهده است.
یکی از دلایل استفاده از انواع تابلو راهنمای ایستاده، امکان جابهجایی آنهاست. به عنوان مثال میتوان از تابلوی راهنمای ایستاده ساختمان در جلوی درب ورودی استفاده کرد و هنگام بستن درب ساختمان، آن را از جلوی درب برداشت.
طراحیهای خاص مانند حالت مستطیلی، بیضی، دایرهای، موجدار و ... نیز بر روی این تابلوها باعث تفاوت در انواع آنها میشود. انتخاب طرحهای مختلف بیشتر به صورت سلیقهای و متناسب با فضا است.
ساخت تابلو طبقاتی
همانطور که گفته شد، جنس مواد به کار رفته برای ساخت تابلو راهنمای ساختمان متنوع است. برای ساخت تابلو طبقاتی ورقهای پلکسیگلاس که یکی از رایجترین آنهاست، ورق با رنگ موردنظر را بر اساس ضخامت و ابعاد لازم برش میدهند.
پس از این که لایه با طرح موردنظر آماده شد، به کمک حکاکی، برش نیم تیغ و برش لیزری، اطلاعات را بر روی این ورقها قرار میدهند. برخی اوقات پس از ساخت تابلو طبقاتی، تابلوها با یک پوشش شیشهای نشکن پوشیده میشوند تا مقاومت و زیبایی خود را به مرور زمان از دست ندهند.
قیمت تابلو راهنمای طبقات
یکی از نکات مهمی که در هنگام خرید یا ساخت تابلو طبقاتی به آن توجه میشود، قیمت تابلو راهنمای طبقات است. قیمت تابلو راهنمای طبقات با توجه به فاکتورهای مختلفی تعیین میشود.
جنس تابلو و قیمت تابلو راهنمای طبقات
ابعاد و نوع تابلو
طراحیهای انتخابی و المانهای روی استند
تعداد و تنوع تابلوها
تمامی این فاکتورها در قیمت تابلو راهنمای طبقات به طور مستقیم تأثیرگذار است.
کدام تابلو برای چه ساختمانی مناسبتر است؟
هنگامی که قصد دارید تا برای ساختمان خود از انواع تابلوهای ساختمانی استفاده کنید، ممکن است در انتخاب نوع و طرح آنها دچار سردرگمی شوید. باید دقت داشته باشید که تابلو باید بر اساس کاربری محیط مورد استفاده انتخاب شود.
به علاوه هنگام خرید به طراحی داخلی و هماهنگ بودن تابلو با دیگر بخشهای فضا نیز توجه شود تا زیبایی محیط دستخوش تغییرات نامطلوب نشود. برای یک ساختمان رسمی و اداری باید از تابلوهای سادهتر و رسمی استفاده کرد.
میتوانید برای یک ساختمان مسکونی یا مراکزی که خیلی رسمی نیستند از طرحهای رنگی با المانهای خاص هماهنگ با فضا نیز بهره ببرید. در هر صورت بهتر است تمام تابلوها از درب ورودی تا اتاقها با هم هماهنگ و متناسب باشند.
نتیجهگیری؛
خرید تابلوی راهنمای ساختمان به شما این امکان را میدهد تا مراجعهکنندگان خود را راضی نگه دارید و نیازی به آدرس دادن زبانی از طریق نگهبانی یا افراد حاضر در ساختمان نداشته باشید. این کار نشان میدهد که برای مراجعهکنندگان و ساکنین احترام بیشتری قائل میشوید.
اگر قصد دارید تا برای خرید تابلوی راهنمای ساختمان اقدام کنید، بهتر است مراکز معتبر طراحی و فروش این تابلوها را بشناسید. در این صورت میتوانید به راحتی در بین طرحهای مختلف و باکیفیت که برای انواع ساختمانها مناسب هستند، بهترین گزینه را انتخاب کنید.
مراکز معتبر که در این زمینه فعالیت میکنند، این امکان را به شما میدهند تا با قدرت انتخاب بالا، بهترین نوع استند راهنمای طبقات را با قیمت مناسب و کیفیت عالی خریداری کنید. به علاوه مشاورههای لازم را نیز برای انتخابی بهتر به شما ارائه میدهند.